För familjer

Öppen Tisdag på Frivilligcentralen! 

Tisdagar kl. 14:00-16:00. 

På tisdagar öppnar vi upp Frivilligcentralen för dig som vill komma och säga hej, ta en kaffe eller bara slå dig ner en stund i soffan. På plats finns vår frivilligsamordnare och/eller våra frivilliga som kan svara på frågor eller bara samtala en stund!

Välkomna!

Kontakta oss

Sommarcafé på Frivilligcentralen

Bestämda fredagar kl. 14.00-16.00. 

Vi bjuder in till sommarcafé i vår härliga trädgård. Under caféet bjuder vi på gott fika, olika former av underhållning och en fin stund tillsammans.

  • 28 juni
  • 19 juli
  • 16 augusti (Augustifest på Frivilligcentralen med livemusik, obs. kl. 15.00-17.00).

Alla är välkomna, ung som äldre. Anmäl dig på 011-15 18 34 alt på [email protected] för att vara säker på att du får en plats.

Kontakta oss

Familjestöd

Ibland kan man som förälder önska lite extra stöd och då kan man bli matchad med en av våra familjestödjare. En familjestödjare har kontakt med hela familjen, i de allra flesta fall en familj bestående av barn och en ensamstående förälder. Det kan ex. vara en förälder som önskar ett bollplank, en familj som saknar den äldre generationen omkring sig eller ett barn som behöver få läxhjälp som föräldern inte klarar av. Det handlar inte om barnpassning utan en familjestödjare umgås med hela familjen.

Vill du veta mer eller bli matchad med en familjestödjare, ta kontakt med vår frivilligsamordnare på 011-15 18 34. 

Kontakta oss

Filmkvällar på Frivilligcentralen

Bestämda onsdagar kl. 18.00-21.00.

  • 5 juni
  • 3 juli
  • 7 augusti

Välkommen till vårt vardagsrum på Frivilligcentralen! Vi träffas på bestämda onsdagskvällar och tittar på film, umgås och har roligt tillsammans. För den som önskar så bjuds det även på snacks och läsk!

Kontakta oss

En jul tillsammans (återkommer vintern -24)

Julafton den 24 dec kl. 11:00-14:00.

För sjätte året i rad är vi tillbaka med ”En jul tillsammans”. En dag när vi sprider omtanke, gemenskap, värme och lite extra julglädje!

2023 har varit ett tufft år och vi vill därför finnas där och sprida julglädje till både stor och liten boendes i Norrköping. Vi vet att julafton är en dag som kan ge blandade känslor, en del känner sig ensamma och en del kan ha det svårt att få ihop det ekonomisk med julmat och julklappar och där vill vi hjälpa till. Frivilligcentralen är därför öppen mellan kl. 11.00-14.00 på julafton så att de som vill kan starta julafton tillsammans med oss med julfika, glögg och härlig
gemenskap. Våra tomtenissar åker också ut och lämnar över julklappar till äldre, familjer, barn och andra som kan vara i behov av en julhälsning och en gåva på julafton.

Hör av dig till oss och tipsa om personer som du vet kommer att vara ensamma på julafton och som därför skulle må bra av ett besök och en julhälsning. Tipsa oss också om familjer som har haft det tufft och som skulle må bra av ett besök av en tomtenisse. Vi kommer då och sprider lite värme och omtanke!

Kontakta oss