För familjer

Sommarcafé på Frivilligcentralen

Bestämda dagar kl. 14.00-16.00. 

Vi bjuder in till sommarcafé i vårt mysiga lilla hus. Under caféet bjuder vi på gott fika, olika former av underhållning och en fin stund tillsammans.

  • 26 maj (då vi även får härlig musik av Pia Widlund)
  • 7 juni
  • 5 juli
  • 9 augusti

Alla är välkomna, ung som äldre. Anmäl dig på 011-15 18 34 alt på [email protected] för att vara säker på att du får en plats.

Kontakta oss

Familjestöd

Ibland kan man som förälder önska lite extra stöd och då kan man bli matchad med en av våra familjestödjare. En familjestödjare har kontakt med hela familjen, i de allra flesta fall en familj bestående av barn och en ensamstående förälder. Det kan ex. vara en förälder som önskar ett bollplank, en familj som saknar den äldre generationen omkring sig eller ett barn som behöver få läxhjälp som föräldern inte klarar av. Det handlar inte om barnpassning utan en familjestödjare umgås med hela familjen.

Vill du veta mer eller bli matchad med en familjestödjare, ta kontakt med vår frivilligsamordnare på 011-15 18 34. 

Kontakta oss

Familjeverksamhet (tillfällig paus)

Till familjeverksamheten är föräldrar välkomna för att möta andra föräldrar och diskutera olika frågor och teman som tex. hälsa, föräldraskap, samhället, kulturer och arbetsmarknad, men det kanske viktigaste av allt är ju att mötas och att fika. Till verksamheten är både föräldrar och barn välkomna. Under tiden som föräldrarna pratar med frivilliga så kan barnen leka med andra barn och frivilliga.

Kontakta oss

En jul tillsammans (återkommer vintern -23) 

Julafton den 24 dec kl. 10:00-13:00

För femte året i rad är vi tillbaka med ”En jul tillsammans”. En dag när vi sprider omtanke, gemenskap, värme och lite extra julglädje!

Vi vet att julafton är en dag som kan ge blandade känslor, en del känner sig ensamma och en del kan ha det svårt att få ihop det ekonomisk med julmat och julklappar till barnen. Vi kommer därför att åka ut och lämna över julklappar till äldre, familjer, barn och andra som kan vara i behov av en julhälsning och en gåva på julafton. Frivilligcentralen kommer också att hålla öppet några timmar (10.00-13.00) under julafton för att välkomna de som inte har något annat firande att gå till.

Hör av dig till oss och tipsa om en person som du vet kommer att vara ensam på julafton och som därför skulle må bra av en julhälsning. Tipsa oss också om familjer som har haft det tufft och som skulle må bra av ett besök av en tomtenisse. Vi kommer då och sprider lite värme och omtanke!

Kontakta oss