För ungdomar

Pyssel- & hantverkskvällar på Frivilligcentralen

Bestämda onsdagar kl. 18.00-20.00. 

 • 19 juni
 • 17 juli
 • 21 augusti

Vi öppnar upp Frivilligcentralen för hantverk, fika och go gemenskap. Du kan ta med dig eget pyssel stickning, virkning, målning eller vad du tycker om att göra. Det är ju roligare att göra det tillsammans och vem vet du kanske kan få lite tips och idéer till ditt pyssel. För dig som inte har något pyssel att ta med så kommer det även finnas en del material att använda på plats.

Kontakta oss

Spelkvällar på Frivilligcentralen

Bestämda tisdagar kl. 18:00-20:00. 

 • 25 juni
 • 30 juli
 • 27 augusti

Välkommen till vårt vardagsrum på Frivilligcentralen! Vi träffas på tisdagskvällar och spelar spel, umgås och har roligt tillsammans. Du väljer själv vad du vill göra och om du vill komma en eller flera gånger. Vårt vardagsrum är öppet mellan kl. 18.00-20.00.

Frivilligcentralen står för de kostnader som blir i samband med aktiviteten. Varmt välkommen!

Kontakta oss

Filmkvällar på Frivilligcentralen

Bestämda onsdagar kl. 18.00-21.00.

 • 5 juni
 • 3 juli
 • 7 augusti

Välkommen till vårt vardagsrum på Frivilligcentralen! Vi träffas på bestämda onsdagskvällar och tittar på film, umgås och har roligt tillsammans. För den som önskar så bjuds det även på snacks och läsk!

Kontakta oss

Läxhjälp på Stadsbiblioteket (Semesterstängt, åter v. 35)

Måndagar kl. 15:30-17:30.

Varje måndag mellan kl. 15:30-18:30 anordnar Frivilligcentralen läxhjälp på Norrköpings Stadsbibliotek. Du är välkommen med dina skoluppgifter så hjälper våra frivilliga dig på plats. Du kan gå på högstadiet, gymnasiet eller vara SFI-studerande. 

 

Kontakta oss

Språkcafe (Semesterstängt, åter v. 35)

Onsdagar och torsdagar kl. 15:30-17:00, samling på Stadsbiblioteket. 

Varje onsdag och torsdag mellan kl. 15:30-17:00 arrangeras språkcafe tillsammans med Norrköpings Stadsbibliotek. Du som vill delta på språkcafe kommer till stadsbiblioteket där du sedan delas in i en grupp. Du följer sedan med en frivillig till en plats där ni kan sitta ner och prata. Under mötet är fokus på att prata svenska och lära känna nya människor.

Kontakta oss

Öppen Tisdag på Frivilligcentralen!  

Tisdagar kl. 14:00-16:00.  

På tisdagar mellan kl. 14.00-16.00 öppnar vi upp Frivilligcentralen för dig som vill komma och säga hej, ta en kaffe eller bara slå dig ner en stund i soffan. På plats finns vår frivilligsamordnare och/eller våra frivilliga som kan svara på frågor eller bara samtala en stund!

Välkomna!

Kontakta oss

Telefontid (Semesterstängt under juli månad)

Måndag, tisdag, torsdag kl. 9:00-12:00

Frivilligcentralens telefontid bemannas av våra telefonvärdar mån, tis och tors mellan kl. 09:00-12:00. Till våra telefonvärdar kan du ringa om du har några frågor kring Frivilligcentralen, om du vill boka in en ledsagning eller om du känner dig ensam, orolig eller bara i behov av att prata med en medmänniska. Våra telefonvärdar är vana vid ta emot samtal och är bra lyssnare!

För att nå våra telefonvärdar, ring 011-15 18 15 alt på mail [email protected]

Kontakta oss

Sommarcafé på Frivilligcentralen

Bestämda fredagar kl. 14.00-16.00. 

Vi bjuder in till sommarcafé i vårt mysiga lilla hus. Under caféet bjuder vi på gott fika, olika former av underhållning och en fin stund tillsammans.

 • 28 juni
 • 19 juli
 • 16 augusti (Augustifest på Frivilligcentralen med livemusik, obs. kl. 15.00-17.00).

Alla är välkomna, ung som äldre. Anmäl dig på 011-15 18 34 alt på [email protected] för att vara säker på att du får en plats.

Kontakta oss

Kontinuerlig kontakt

Om du känner dig ensam eller bara nyfiken på att lära känna nya människor så kan en kontinuerlig kontakt vara något för dig. Tanken är att de kontinuerliga kontakterna matchas utifrån önskemål och förväntningar och att de sedan håller kontakten utifrån en överenskommelse. Nedan kan du läsa mer kring de olika formerna av kontinuerliga kontakter. 

Besökare och/eller stödkompis
En besökare och/eller en stödkompis rekommenderas till både ung som äldre. Kontakterna matchas utifrån intresse och förväntningar och de gör sedan aktiviteter tillsammans ex. går på promenader, fikar, besöker museum etc.

Språkvän
En språkvän rekommenderas till personer som önskar träffa en frivillig för att träna på det svenska språket. Spåkvännerna bestämmer tillsammans vad de önskar göra när de ses ex. fika, gå en promenad eller sitta ner och läsa. Ett samarbete mellan Frivilligcentralen och Vilbergens bibliotek.

Kontakta oss

En jul tillsammans (återkommer vintern -24)

Julafton den 24 dec kl. 11:00-14:00.

För sjätte året i rad är vi tillbaka med ”En jul tillsammans”. En dag när vi sprider omtanke, gemenskap, värme och lite extra julglädje!

2023 har varit ett tufft år och vi vill därför finnas där och sprida julglädje till både stor och liten boendes i Norrköping. Vi vet att julafton är en dag som kan ge blandade känslor, en del känner sig ensamma och en del kan ha det svårt att få ihop det ekonomisk med julmat och julklappar och där vill vi hjälpa till. Frivilligcentralen är därför öppen mellan kl. 11.00-14.00 på julafton så att de som vill kan starta julafton tillsammans med oss med julfika, glögg och härlig
gemenskap. Våra tomtenissar åker också ut och lämnar över julklappar till äldre, familjer, barn och andra som kan vara i behov av en julhälsning och en gåva på julafton.

Hör av dig till oss och tipsa om personer som du vet kommer att vara ensamma på julafton och som därför skulle må bra av ett besök och en julhälsning. Tipsa oss också om familjer som har haft det tufft och som skulle må bra av ett besök av en tomtenisse. Vi kommer då och sprider lite värme och omtanke!

Kontakta oss