För ungdomar

Höstcafe på Frivilligcentralen

Bestämda fredagar kl. 14.00-16.00. 

Vi bjuder nu även in till höstcafé i våra mysiga lokaler. Under caféet bjuder vi på gott fika, olika former av underhållning och en fin stund tillsammans.

  • 22 oktober
  • 19 november
  • 17 december - Frida Knutsson kommer och sprider julstämning genom sin goa stämma. 

Alla är välkomna, ung som äldre. Anmäl dig på 011-15 18 15 på mån, tis och tors kl. 9.00-12.00 alt på [email protected] för att vara säker på att du får en plats.

Kontakta oss

Språkcafe 

Ons och tors kl. 15:30-17:00, samling på Stadsbiblioteket. 

Varje onsdag och torsdag mellan kl. 15:30-17:00 arrangeras språkcafe tillsammans med Norrköpings Stadsbibliotek. Du som vill delta på språkcafe kommer till stadsbiblioteket där du sedan delas in i en grupp. Du följer sedan med en frivillig till en plats där ni kan sitta ner och prata. Under mötet är fokus på att prata svenska och lära känna nya människor. 

På grund av den pågående pandemin kommer Språkcafet att se lite annorlunda ut och det kommer att vara bergänsat antal platser se därför till att vara på plats i tid så att just du får en plats. 

Kontakta oss

Läxhjälp på Stadsbiblioteket

Tisdagar kl. 15:00-17:00.

Varje tisdag mellan kl. 15:00-17:00 anordnar Frivilligcentralen läxhjälp på Norrköpings Stadsbibliotek. Du är välkommen med dina skoluppgifter så hjälper våra frivilliga dig på plats. Du kan gå på högstadiet, gymnasiet eller vara SFI-studerande. 

På grund av den pågående pandemin har vi infört nya restriktioner och rutiner för att läxhjälpen ska genomföras på ett så tryggt och säkert sätt för både den frivilliga och deltagaren. Detta innebär att ett visst antal besökare kan få hjälp varje gång, se därför till att vara plats i tid för att få en nummerlapp och hjälp.

 

Kontakta oss

Telefontid 

Mån, tis, tors kl. 9:00-12:00

Frivilligcentralens telefontid bemannas av våra telefonvärdar mån, tis och tors mellan kl. 09:00-12:00. Till våra telefonvärdar kan du ringa om du har några frågor kring Frivilligcentralen, om du vill boka in en ledsagning eller om du känner dig ensam, orolig eller bara i behov av att prata med en medmänniska. Våra telefonvärdar är vana vid ta emot samtal och är bra lyssnare!

För att nå våra telefonvärdar, ring 011-15 18 15.

Kontakta oss

Öppen Tisdag & Torsdag på Frivilligcentralen!  

Tisdagar och Torsdagar kl. 14:00-16:00.  

På tisdagar och torsdagar mellan kl. 14.00-16.00 öppnar vi upp Frivilligcentralen för dig som vill komma och säga hej, ta en kaffe eller bara slå dig ner en stund i soffan. På plats finns vår frivilligsamordnare och/eller våra frivilliga som kan svara på frågor eller bara samtala en stund!

Välkomna!

Kontakta oss

Mötesplats Unga vuxna (tillfällig paus)

Bestämda tisdagar kl. 18:00-20:00. 

Välkommen till vårt vardagsrum på Frivilligcentralen! Vi träffas på tisdagskvällar och pratar, spelar spel, umgås och har roligt tillsammans. Under sommaren har vi planerat roliga aktiviteter som vi kan göra tillsammans.

Du väljer själv vad du vill göra och om du vill komma en eller flera gånger. Vårt vardagsrum är öppet mellan kl. 18.00-20.00 men tänk på att komma till kl. 18.00 så att vi kan gå iväg på gemensamma aktiviteter. Vi vet att det är många ”unga vuxna” som bor själva eller känner sig ensamma och isolerade i dessa tider och då kan ett besök hos oss göra gott. För dig i åldern 20-35 år. 

Frivilligcentralen står för de kostnader som blir i samband med aktiviteten. Varmt välkommen!

 

Kontinuerlig kontakt

Om du känner dig ensam eller bara nyfiken på att lära känna nya människor så kan en kontinuerlig kontakt vara något för dig. Tanken är att de kontinuerliga kontakterna matchas utifrån önskemål och förväntningar och att de sedan håller kontakten utifrån en överenskommelse. Nedan kan du läsa mer kring de olika formerna av kontinuerliga kontakter. 

Telefonvän
En telefonvän rekommenderas till personer som önskar en frivillig som man kan höras med på telefon kontinuerligt. Telefonvännerna matchas utifrån önskemål och förväntningar kring kontakten och de gör sedan en överenskommelse kring när och hur ofta de ska höras på telefon.

Besökare och/eller stödkompis
En besökare och/eller en stödkompis rekommenderas till både ung som äldre. Kontakterna matchas utifrån intresse och förväntningar och de gör sedan aktiviteter tillsammans ex. går på promenader, fikar, besöker museum etc.

Språkvän
En språkvän rekommenderas till personer som önskar träffa en frivillig för att träna på det svenska språket. Spåkvännerna bestämmer tillsammans vad de önskar göra när de ses ex. fika, gå en promenad eller sitta ner och läsa. Ett samarbete mellan Frivilligcentralen och Vilbergens bibliotek.

Kontakta oss

Sy på svenska (tillfällig paus under Covid-19)

Onsdagar 13:00-16:00

Sy på Svenska träffas varje onsdag mellan kl. 13:00-16:00 på Frivilligcentralen. Alla tjejer/kvinnor är välkomna för umgås, prata svenska, handarbeta och fika tillsammans. Det krävs inga förkunskaper utan alla som är intresserade och som identifierar sig som kvinna är välkomna. Flera frivilliga finns på plats varje gång och hjälps åt att planera, fixa fika, ta hand om de som kommer och se till att det blir en trevlig stund tillsammans.

Kontakta oss