För vuxna

Öppen Tisdag på Frivilligcentralen! 

Tisdagar kl. 14:00-16:00. 

På tisdagar öppnar vi upp Frivilligcentralen för dig som vill komma och säga hej, ta en kaffe eller bara slå dig ner en stund i soffan. På plats finns vår frivilligsamordnare och/eller våra frivilliga som kan svara på frågor eller bara samtala en stund!

Välkomna!

Kontakta oss

"Spelkväll & prat"  

Bestämda tisdagar kl. 18:00-20:00. 

  • 26 september
  • 31 oktober
  • 28 november
  • 19 december

Välkommen till vårt vardagsrum på Frivilligcentralen! Vi träffas på tisdagskvällar och spelar spel, umgås och har roligt tillsammans. Du väljer själv vad du vill göra och om du vill komma en eller flera gånger. Vårt vardagsrum är öppet mellan kl. 18.00-20.00.

Frivilligcentralen står för de kostnader som blir i samband med aktiviteten. Varmt välkommen!

Kontakta oss

Telefontid 

Frivilligcentralens telefontid bemannas av våra telefonvärdar mån, tis och tors mellan kl. 09:00-12:00. Till våra telefonvärdar kan du ringa om du har några frågor kring Frivilligcentralen, om du vill boka in en ledsagning eller om du känner dig ensam, orolig eller bara i behov av att prata med en medmänniska. Våra telefonvärdar är vana vid ta emot samtal och är bra lyssnare!

För att nå våra telefonvärdar, ring 011-15 18 15.

OBS! Under juli är våra telefonvärdar lediga, men illbaka i augusti.

Kontakta oss

Filmkvällar på Frivilligcentralen

Välkommen till vårt vardagsrum på Frivilligcentralen! Vi träffas på bestämda onsdagskvällar och tittar på film, umgås och har roligt tillsammans. För den som önskar så bjuds det även på snacks och läsk!

Onsdagarna 18 oktober, 15 november & 13 december

Varmt välkomna!

För vem? Alla är välkomna, ung som äldre.

När? En onsdagkväll i månaden kl. 18.00-21.00.

Var? Frivilligcentralen på Södra Promenaden 81. 

Vid eventuella frågor eller funderingar, hör gärna av dig till Filip på [email protected] eller 011-15 18 34

Kontakta oss

Språkcafe

Ons och tors kl. 15:30-17:00, samling på Stadsbibliotekets övre plan. 

Varje onsdag och torsdag mellan kl. 15:30-17:00 arrangeras språkcafe tillsammans med Norrköpings Stadsbibliotek. Du som vill delta på språkcafe kommer till stadsbiblioteket där du sedan delas in i en grupp. Du följer sedan med en frivillig till en plats där ni kan sitta ner och prata. Under mötet är fokus på att prata svenska och lära känna nya människor. 

 

Kontakta oss

Höstcafé på Frivilligcentralen

Bestämda dagar kl. 14.00-16.00. 

Vi bjuder in till café i vårt mysiga lilla hus. Under caféet bjuder vi på gott fika, olika former av underhållning och en fin stund tillsammans.

  • 15 september
  • 20 oktober (då vi även får härlig musik av Pia Widlund)
  • 17 november
  • 15 december, Julcafé (med härlig livemusik av Frida Knutsson)

Alla är välkomna, ung som äldre. Anmäl dig på 011-15 18 34 alt på [email protected] för att vara säker på att du får en plats.

Kontakta oss

Ledsagning

Ibland kan det kännas skönt att ha någon som följer med på ett möte, en promenad eller något annat som man är lite orolig inför. Våra frivilliga kan då ställa upp och ledsaga och på så vis finnas med som ett extra stöd. Frivilligcentralen försöker hjälpa till där det behövs, det kan handla om allt från att följa med på babysim, en bussutflykt eller till en begravning. Vi har också frivilliga som följer med på tågresor med riksfärdtjänst. Uppdragen fördelas löpande av våra telefonvärdar som finns på plats på Frivilligcentralen mån, tis och tors mellan kl. 09:00-12:00. Telefonvärdarna nås på 011-151815.

Kontakta oss

Läxhjälp på Stadsbiblioteket

Måndagar kl. 15:30-18:30, samling på Stadsbibliotekets övre plan. 

Varje måndag mellan kl. 15:30-18:30 anordnar Frivilligcentralen läxhjälp på Norrköpings Stadsbibliotek. Du är välkommen med dina skoluppgifter så hjälper våra frivilliga dig på plats. Du kan gå på högstadiet, gymnasiet eller vara SFI-studerande. 

Kontakta oss

Skapa på svenska - återkommer hösten -23. 

Vi firar olika högtider tillsammans under några roliga timmar. Vi bakar, syr, klipper och klistrar och göra fina saker tillsammans. Du som vill öva på att prata svenska och ha trevligt tillsammans med andra är varmt välkommen.

Vi bjuder på fika och allt material. Allt är gratis!

Tarhib! Welcome! Bienvenue! Willkommen! Zhelanny! Bienvenida! Välkommen!

Kontakta oss

Kontinuerlig kontakt

Om du känner dig ensam eller bara nyfiken på att lära känna nya människor så kan en kontinuerlig kontakt vara något för dig. Tanken är att de kontinuerliga kontakterna matchas utifrån önskemål och förväntningar och att de sedan håller kontakten utifrån en överenskommelse. Nedan kan du läsa mer kring de olika formerna av kontinuerliga kontakter. 

Besökare och/eller stödkompis
En besökare och/eller en stödkompis rekommenderas till både ung som äldre. Kontakterna matchas utifrån intresse och förväntningar och de gör sedan aktiviteter tillsammans ex. går på promenader, fikar, besöker museum etc.

Språkvän
En språkvän rekommenderas till personer som önskar träffa en frivillig för att träna på det svenska språket. Spåkvännerna bestämmer tillsammans vad de önskar göra när de ses ex. fika, gå en promenad eller sitta ner och läsa. Ett samarbete mellan Frivilligcentralen och Vilbergens bibliotek.

Kontakta oss

En jul tillsammans (återkommer vintern -23)

Julafton den 24 dec kl. 10:00-13:00

För femte året i rad är vi tillbaka med ”En jul tillsammans”. En dag när vi sprider omtanke, gemenskap, värme och lite extra julglädje!

Vi vet att julafton är en dag som kan ge blandade känslor, en del känner sig ensamma och en del kan ha det svårt att få ihop det ekonomisk med julmat och julklappar till barnen. Vi kommer därför att åka ut och lämna över julklappar till äldre, familjer, barn och andra som kan vara i behov av en julhälsning och en gåva på julafton. Frivilligcentralen kommer också att hålla öppet några timmar (10.00-13.00) under julafton för att välkomna de som inte har något annat firande att gå till.

Hör av dig till oss och tipsa om en person som du vet kommer att vara ensam på julafton och som därför skulle må bra av en julhälsning. Tipsa oss också om familjer som har haft det tufft och som skulle må bra av ett besök av en tomtenisse. Vi kommer då och sprider lite värme och omtanke!

Kontakta oss