För vuxna

Mötesplats 25+  

Bestämda tisdagar kl. 18:00-20:00. 

  • 28 juni - spel inne och ute.
  • 26 juli - minigolf.
  • 30 augusti - glass i stora lass!

Välkommen till vårt vardagsrum på Frivilligcentralen! Vi träffas på tisdagskvällar och pratar, spelar spel, umgås och har roligt tillsammans. Du väljer själv vad du vill göra och om du vill komma en eller flera gånger. Vårt vardagsrum är öppet mellan kl. 18.00-20.00.

Frivilligcentralen står för de kostnader som blir i samband med aktiviteten. Varmt välkommen!

Kontakta oss

Öppen Tisdag på Frivilligcentralen! 

Tisdagar kl. 14:00-16:00. 

På tisdagar öppnar vi upp Frivilligcentralen för dig som vill komma och säga hej, ta en kaffe eller bara slå dig ner en stund i soffan. På plats finns vår frivilligsamordnare och/eller våra frivilliga som kan svara på frågor eller bara samtala en stund!

Välkomna!

Kontakta oss

Sommarcafe på Frivilligcentralen

Bestämda fredagar kl. 14.00-16.00. 

Vi bjuder nu även in till vårcafé i vår mysiga trädgård. Under caféet bjuder vi på gott fika, olika former av underhållning och en fin stund tillsammans.

  • 15 juni
  • 6 juli
  • 27 juli
  • 17 augusti

Alla är välkomna, ung som äldre. Anmäl dig på 011-15 18 34 alt på [email protected] för att vara säker på att du får en plats.

Kontakta oss

Språkcafe 

Ons och tors kl. 15:30-17:00, samling på Stadsbibliotekets övre plan. 

Varje onsdag och torsdag mellan kl. 15:30-17:00 arrangeras språkcafe tillsammans med Norrköpings Stadsbibliotek. Du som vill delta på språkcafe kommer till stadsbiblioteket där du sedan delas in i en grupp. Du följer sedan med en frivillig till en plats där ni kan sitta ner och prata. Under mötet är fokus på att prata svenska och lära känna nya människor. 

 

Kontakta oss

Läxhjälp på Stadsbiblioteket

Tisdagar kl. 15:30-18:30, samling på Stadsbibliotekets övre plan. 

Varje tisdag mellan kl. 15:30-18:30 anordnar Frivilligcentralen läxhjälp på Norrköpings Stadsbibliotek. Du är välkommen med dina skoluppgifter så hjälper våra frivilliga dig på plats. Du kan gå på högstadiet, gymnasiet eller vara SFI-studerande. 

Kontakta oss

Telefontid 

Frivilligcentralens telefontid bemannas av våra telefonvärdar mån, tis och tors mellan kl. 09:00-12:00. Till våra telefonvärdar kan du ringa om du har några frågor kring Frivilligcentralen, om du vill boka in en ledsagning eller om du känner dig ensam, orolig eller bara i behov av att prata med en medmänniska. Våra telefonvärdar är vana vid ta emot samtal och är bra lyssnare!

För att nå våra telefonvärdar, ring 011-15 18 15.

Kontakta oss

Kontinuerlig kontakt

Om du känner dig ensam eller bara nyfiken på att lära känna nya människor så kan en kontinuerlig kontakt vara något för dig. Tanken är att de kontinuerliga kontakterna matchas utifrån önskemål och förväntningar och att de sedan håller kontakten utifrån en överenskommelse. Nedan kan du läsa mer kring de olika formerna av kontinuerliga kontakter. 

Besökare och/eller stödkompis
En besökare och/eller en stödkompis rekommenderas till både ung som äldre. Kontakterna matchas utifrån intresse och förväntningar och de gör sedan aktiviteter tillsammans ex. går på promenader, fikar, besöker museum etc.

Språkvän
En språkvän rekommenderas till personer som önskar träffa en frivillig för att träna på det svenska språket. Spåkvännerna bestämmer tillsammans vad de önskar göra när de ses ex. fika, gå en promenad eller sitta ner och läsa. Ett samarbete mellan Frivilligcentralen och Vilbergens bibliotek.

Kontakta oss

Ledsagning

Ibland kan det kännas skönt att ha någon som följer med på ett möte, en promenad eller något annat som man är lite orolig inför. Våra frivilliga kan då ställa upp och ledsaga och på så vis finnas med som ett extra stöd. Frivilligcentralen försöker hjälpa till där det behövs, det kan handla om allt från att följa med på babysim, en bussutflykt eller till en begravning. Vi har också frivilliga som följer med på tågresor med riksfärdtjänst. Uppdragen fördelas löpande av våra telefonvärdar som finns på plats på Frivilligcentralen mån, tis och tors mellan kl. 09:00-12:00. Telefonvärdarna nås på 011-151815.

Kontakta oss