Vill du hjälpa till i jul?

Lisa Larnemark Schultzberg
6 januari 2019

Om du undrar hur du kan göra en insats under julhelgen så finns här några förslag, lokalt kopplade till Norrköping. Klicka dig vidare för att få mer info eller vänd dig direkt till föreningen/organisationen som står som arrangör.

En jul tillsammans
Rädda Barnen, KFUM, Sensus, Frivilligcentralen
Den 24 december öppnar vi upp Strömvillans fritidsgård för att fira in julen tillsammans då vi vill att julafton ska vara en dag när vi umgås och har trevligt. Du behöver inte ha en tradition av att fira jul men en önskan om att få dela dagen tillsammans med andra, lära känna nya vänner, äta god mat och julmysa. Under kvällen kommer vi njuta av god mat, musik, dans, spel och mycket mycket mer. Vi gör en jul tillsammans! Vi hörde även att Tomten skulle komma vägen förbi med några av sina fina klappar. Det vill du ju inte missa!

Pimpa påsen
RIA
Dela med dig av julglädjen till dem som verkligen behöver det! Pimpa påsen! är en kampanj initierad av Ria för att ge lite julglädje till de mest utsatta i samhället. Kampanjen är en omvänd julkalender där du samlar 24 saker under 24 dagar (i en påse du får av oss) som du sedan skänker till Ria och deras gäster!

En jul för alla
Good News of Norrköping, Ett Norrköping för alla
För fjärde året i rad drar Good News of Norrköping igång projektet En jul för alla, tillsammans med Ett Norrköping för alla och ett gäng eldsjälar. Ett projekt som syftar till att så många barnfamiljer som möjligt ska få möjlighet att fira jul med både paket och julmat. Vi vet att för många är detta inte en självklarhet. I år riktar vi oss även till äldre som har behov av en matkasse under julen. Kassarna delas sedan ut dagen innan julafton av volontärer som valt att ge av sin tid.