Om oss

Vår uppgift är komplex och enkel - vi samordnar frivilliga och socialt arbete i Norrköping!

Det krävs inte mycket för att skapa fina stunder i vardagen. Du kanske vill ha någon att fika eller gå på promenader med, en ”extra-mormor” till familjen eller hjälp med att bli bättre på svenska språket, eller så har du tid över och en önskan om att får göra något meningsfullt för en medmänniska. Frivilligcentralen kan hjälpa er att komma i kontakt med varandra! Frivilligcentralen ska vara en mötesplats för alla. En plats som byggs upp genom frivilligt engagemang, genom vars och ens idéer, behov och förmågor. Vi vill med vår verksamhet öka livskvalitén för både frivilliga och mottagare. Vi tror på det frivilliga engagemangets positiva kraft och att också du själv mår bra av att engagera dig för saker du tror på. Förutom att du själv mår bra kommer ditt engagemang både enskilda personer och samhället i stort tillgodo.

Kontakta oss

Organisation

Frivilligcentralen i Norrköping bildades 1996 och är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Du kan bli medlem både som enskild och förening men det är inget krav vare sig för att engagera sig som frivillig eller för att få hjälp. Föreningen Frivilligcentralen har en styrelse som ansvarar för verksamheten. Norrköpings kommun stödjer verksamheten genom att fungera som arbetsgivare för den frivilligsamordnare som finns, tjänsten är placerad inom kommunkansliet för att inte vara låst till en enskild nämnd. Det här är ett annorlunda upplägg från många andra kommuner där Frivilligcentralen ofta är en kommunal verksamhet. Här i Norrköping funkar samarbetet mellan kommun och föreningen Frivilligcentralen bra vilket vi är glada för. Frivilligcentralen har sina lokaler i Fröbelstugan på Södra Promenaden 81 i centrala Norrköping.

Styrelse 2024

Eva Edelid, ordförande

Inger Petterson, kassör

Kjell Lund

Christina Ahlin

Hussein Khalaf

Caroline Nilsson

Mathilda Andersson

Mats Johansson

GDPR

Vi vill att alla som vänder sig till Frivilligcentralen, oavsett om det är för att ge eller få hjälp, ska känna sig trygga i vår verksamhet. Alla personuppgifter som samlas in från frivilliga och mottagare tas om hand enligt vår integritetspolicy. Våra frivilliga får utbildning, lämnar referenser, skriver under tystnadslöfte och lämnar in utdrag från belastningsregistret.

Frivilligcentralens integritetspolicy